juni 17, 2024
Six sigma

Six sigma training gaan volgen

Al een tijd liep ik met het idee om een Six sigma training te gaan volgen. Voordat ik hier echt aan wilde Six sigmabeginnen heb ik de nodige informatie van het internet afgehaald. Hier kwam ik al snel achter dat deze training specifiek een verbetering is voor het kwaliteitsproces binnen een bedrijf. Zelf werk ik in een bedrijf waar een zeer grote productie dagelijks van de band af komt. Zodra er ook maar één foutje in het proces plaats vindt, kan dit zeer grote gevolgen hebben. Je moet er niet aan denken dat deze producten in de verkoop komen. Klanten die deze kopen, gaan klagen als iets niet naar wens is. Deze klagende klanten kunnen ervoor zorgen dat jouw naam negatief in het daglicht komt te staan en daar zit jij zeker niet op te wachten. 

De Six sigma heb ik inmiddels af kunnen ronden

Six sigmaMijn idee om aan een Six sigma training te beginnen, heeft veel ter sprake gebracht binnen ons bedrijf. Onze directeur had hier ook wel oren naar en wilde hier meer mensen aan deel laten nemen. Via de the lean six sigma company.be heeft hij de nodige informatie gekregen. Voordeel is dat deze training op veel locaties kan worden gegeven en zelfs in-company. 

Inmiddels heeft deze , 6-daagse, training, al plaats gevonden. Het was een zeer leerzame cursus waarin veel kwaliteitstechnieken naar voren kwamen. Deze technieken hebben wij nu al meerdere keren op onze eigen werkvloer uit kunnen voeren. Hiermee hebben wij al meerdere processen kunnen verbeteren en aan kunnen passen.

Ben jij ook van plan om een training hier te gaan volgen, dat kan zeker. Door middel van het open inschrijfformulier kan jij je aanmelden. Bijna elke maand begint er ergens wel weer een nieuwe cursus. Dit is allemaal op de website van deze company te lezen.